Tuesday, September 25, 2012

Asendamatu "abi"mees

Mis ma küll ilma Martenita peale hakkaks? Pooled asjad jääksid tõenäoliselt tegemata või saaksid tehtud märksa harvemini, näiteks põrand pühkimata lendavate taldrikute kildudest ja mahakallatud piimast. Kindlasti kohe jääks aga ära rebitud ja natuke lutsutatud ajalehtede ja laialipillutud mänguasjade koristamine. 
Pole tegevust, millest pisike huvitatud poleks: alates teelehtede puistamisest kuni kartulivõtuni.
 7-kuusena juba tõeline teepurumeister
Kartulivõtul spetsialiseerus ta võilillede eemaldamisele
 
Puhas pesu tuleb sorteerida!
 
Eriti paeluv on Marteni jaoks kõikvõimalike nurgataguste koristamine. Tolmu pühib ta nagunii, aga samavõrd asendamatu on ta ka asjade sorteerimises.  Küll tema juba teab, kuidas asju ümber sättida.
 Milline tohutu potentsiaal jäetakse aga enamasti lihtsalt kasutamata - loomulikult ajab see nutma.
Mõne asja puhul lähevad meie arvamused küll pisut lahku, aga mis sellest. Kui olen teepakid jõudnud just ilusti sahtlisse mahutada, leiab tema, et need on ikka valesti ja hakkab teisest otsast asju välja tõstma. Eks ma pean veel arenema, et jõuda tema tasemele.

Ka elektri- ja telekasüsteem vajab Marteni professionaalset järelvalvet.  Kõiki juhtmeid tuleb uurida ja sikutada, ruuterit kontrollimas käia, pulte testida jne. Pidevalt. 
Iga nädal toimub vähemalt paar korda ka kardinate ja vaipade seire. Neid uuritakse ülima pedantsusega, millimeetri kauguselt. Ühtlasi teostatakse ka kardinapuude monitooringut, rippudes kätt pidi kardinate küljes. Ma ei ole päris kindel, miks see pidev seire täpselt vajalik on, aga nagu öeldud, ei küündi ma veel paljus Marteni tasemele.
Isegi muruniitmisest ei ole ta nõus kõrvale jääma.  Enamike asjad puhul ongi tema ülesandeks  kvaliteedikontroll. Marten on näiteks suurepäraseks indikaatoriks moosikeetmisel. Kui ampsu järel tõmbab tal üks silm väikeseks, siis tuleb suhkrut lisada. Seda seni, kuni nägu läheb eriti maiaks ja indikaator hakkab nämm-nämmitama ja keelega limpsama.
Täpselt õige suhkrutimm. Selle partiiga võib rahule jääda.
   




No comments:

Post a Comment