Saturday, December 29, 2012

Juubeldamised

Detsembri algust ma mäletan üsna selgesti.  Siis saabusid aga juubelipidustused ja .... üllatusi hakkas sadama lausa uksest ja aknast. Ei möödunud päeva, kus poleks vaja olnud hävitada mõnda torti (erinevate tortide söömise osas on kindlasti tegemist rekordkuuga) ja alati oli põhjust järjekordne Martini avada. 
Mõne jaoks piisab muidugi pelgalt Martini  nuusutamisest. Vähemalt hetkel veel.
Juubelipidustused kulmineerusid hiinateemalise "seminariga" Viidul. Seminari eelmäng algas tegelikult juba 7. detsembri õhtul, mil meie harju keskmisest kartulikeeduköögist sai seoses Merikese saabumisega  ühtäkki vinge hiina restoran. Imeliste rummikokside saatel muutusid elementaarseteks nii hiinapärase praetud riisi valmistamine muna ja aedviljadega kui krõbe kana magushapus kastmes. Marten andis ka muidugi endast parima revideerides regulaarselt prügikaste ning lennutades kõikvõimalikke köögiriistu järjepidevalt laua alla.
Laupäeval sai üle pika aja aknal ahhetada, sest päike oli lausa erakordselt ere. Südame rahus võisin Merikese Mattisega kanuutama saata, sest lihtsalt kõik muu maailm oli sel momendil ka nii ütlemata uhke.


Kuidagi suutsime end ikkagi kogu sellest ilust lõpuks eemale rebida ja suuna Viidule  võtta. Viidul läks asi muidugi ainult paremaks, sest nii tore oli kalleid inimesi näha. Koos sai kinkekotte meisterdatud, hieroglüüfe maalitud, hiina olematut poppi olematutest läpakakõlaritest kuulatud ja hiinalaternaid lennutatud. Muidugi sai ka ohtralt  hiina jooke maitstud ja hiinalõhnalises saunas leiliruumi kohalikke? ehitusvõtteid imetletud. Mõned kavapunktid, nagu näiteks hiinlase aed söörlöse koduaknal ehk kadakate pügamine bonsai meetodil, jäid muidugi täitamata, aga pole hullu. Eks nende kadakate hankimine pea kõhuni lumest oli juba omajagu äge tegevus :) Lõppude lõpuks läks see siiski asja ette, sest eemaldatud sai jälle mõni üleliigne kadakas ja kaitstud koduseid roosipeenraid.
Tai chi võteteni me muidugi peo jooksul ka ei jõudnud,  aga varustus läks siiski asja ette.
Marten, kui krooniline unepuuduses vaevleja, taas puhkehetkel. Milleks kõik need vankrid ja titevoodid, kui piisab lihtsalt riiulist?
Sünnipäevaseminari kavapunktide kohaselt pidi tants ja trall hommiku poole ööd asenduma vaiksema olemisega ja põhimõtteliselt nii ka läks. Elekter eemaldus ja otsustas naasta alles poolest lõunast. Aga seda meeldejäävamaks pidu jäi :)

No comments:

Post a Comment