Tuesday, February 14, 2012

Oi kui tore, kui saabub midagi tõeliselt erilist....

Me oleme ikka õnneseened. Lilledest, mis toodi pea kolm nädalat tagasi haiglasse, pooled veel õitsevad ilusti kenasti. Ei lähe aga mööda nädalatki, kui meieni ei jõuaks mõnda kingitust. Näiteks Laia tänava rahvalt laekus ülipeenelt smartpostiga maailma mõnusaim tekk, milleta elu enam ettegi ei suudaks kujutada. Nimelt oli tegemist läbini öko asjaga - Karula rahvuspargi lammaste villast tehtud vilttekk, mida ääristavad sibula, naistepuna ja veel ühe taimega värvitud ja ikka nende samade Karula lammaste villast saadud lõngaga kootud äärispitsid.
Parim uni maailma mõnusaima tekiga ja Pätu valvsa pilgu all.
Pätu pole sugugi mingi poe vidinake, vaid Krista magamata ööde ja vähemalt poole aasta pideva nokitsemise tulemus. Pidin hirmsasti pingutama, et lugeda umbkaudugi üle, mitmest imetillukesest ristpistest Pätu koosneb - nende arv ületab 10 000! 
Aga käsitöö sellega ei piirdu. Mattise õde Siiri on nakatunud kudumispisikuga ja nii on Bossi garderoobi lisandunud imekenad ja igati komplektis vestike, kampsun, papud ja käpikud. Vanaemalt aga soojad sokid ja kindad.

Ka Mattise laevakompanii suutis tõeliselt üllatada. Nimelt olid sealsed kaptenid, tüürid ja mehhanikud võtnud eraldi peentikandkursuse ja saanud hakkama millegi sellisega: tikandkirjaga albumiga!
 
Perekond Tammedest on saanud aga tõeline muinasjutuperekond ja Orissaare rikkam ühe trükikoja võrra. 
Valminud on kõigi aegade parim versioon kolmest põrsakesest. Igal juhul oli M-del kõvasti literatuurset diskuteerimist.
Vähe sellest, et Martenit tabab eriliste asjade kingisadu, ka kõik minu hommikud on väga erilised: avastad, et poisu on su kõrval kõhu täis saanud ja mõnusalt magamas. Poed siis tasahilju voodist välja ja koperdad köögi poole, mis võtab sind vastu kui tõeline köögioaas. Kõik tänu Mattisele, kes on selle mõnusalt soojaks kütnud, nii et saan koheselt oma rukkihelbepudru valmis, kohvimasinast tuksuvad läbi aga viimased kohvitilgad ja valmis on seegi. Ning täpselt samal hetkel väljuvad ahjust tüümianilõhnalised juustusaiad kirsstomatitega. Mmmm :)
Sõbrapäeva puhul oli üks neist ka teistest erilisem ;)

Pole tõesti sõnu, et väljendada seda rõõmu, mida kõik sellised toredad asjad ja hetked tekitavad. Aitäh kõigile, kes teevad elu nii eriliseks!


No comments:

Post a Comment