Sunday, June 24, 2012

Pisike suur neljakuune

Üks päev enne uut sünnipäeva on äärmiselt viimane aeg meenutada eelmist prallet ja möödunud kuud. Olen ikka tõeline viimase minuti inimene :)
Nüüdseks on õunapuud muidugi  oma õied täielikult maha visanud, kullerkupud kadunud ja juba isegi esimesed maasikad ja tikrid maitstud.  Sel imekenal 25. maikuu päeval olid kõik tulbid veel täisilus ja ööbik alles äsja tõelised tuurid üles võtnud. 

Marten oli visanud end 68 cm, 8,4 kiloseks ja naeru lisandunud ööpäeva veel 2 tunni jagu. 
Magamine ja vanniskäigud on tal jätkuvalt ülimalt meelepärased ja lisaks enda leotamisele, hoolitseb ta ka selle eest, et meie 3in1 pestud saaks.

Kui vahepeal tulid pööramised kõhu pealt selja peale juba üsna kenasti välja, siis nüüd on toimunud väike taandareng: ei mingeid rullimisi ega pöördeid. Meil muidugi lihtsam, sest riietumisse suhtub ta jätkuvalt väga rahulikult. 
Seoses loomuliku vasakpoolse maailmavaatega ja meiepoolsete pidevate parempoolsete suunamistega on meil aga kujunemas uus Parts. Et aga üks Parts on meie riigil juba olemas, suunati meite poiss massaazi ja vähemalt nüüdseks on partslik maailmavaade taandumas. 
Ilastamine on aga üha süvenenud. Ma ei ole kindel, kas kellelgi on õnnestunud oma ilasse uppuda, Marteni puhul on selline oht igal juhul üsna reaalne. Tundub, et ka osa sissekaanitavast piimast väljub ilana. Vähemalt teoreetiliselt peaks selle võrra vähem mähkusid kuluma. 
Söögi osas on jätkuvalt menüüs vaid rinnapiim, kuigi söögilaua taga süles olles tilgub ila eriti intensiivselt. Kui aga toitu lusikaga püree kujul sisse anda, järgneb aplale ampsule pettunud-ehmunud-põlastav pilk, maigutus ja siis öäk - millega kogu kraam väljub juba koos tohutu koguse ilaga. Söögi osas meil seega samuti mingeid erilisi edasiminekuid pole. Küll aga on totaalseid arenguid näha poisu suhtlemisvajaduses. Kui jänkude, pätude, liblikate ja mummudega on jutud räägitud, räägitakse natukene veel omaette ja siis tahetakse osa saada absoluutselt kõigest toimuvast: loetakse risti põiki läbi kõik ajakirjad, vaadatakse üle kõik telemaailmas ja üldse maailmas  toimuv. Lisaks räägitakse üle kõigist ja kõigest, nii et ila muudkui pritsib. Talle meeldivad tõesti kõik inimesed: väiksed-suured, vanad ja noored. Eriti muidugi need, kes sülle võtavad või lihtsalt ilusad on :)
Suur sõber - Kaisi (video)
Ja kuigi sünnipäevad on üldiselt natuke virilamad päevad kui kõik teised päevad, korvab kõrge ea lisandumisega kaasneva kurbuse maailma parim seltskond. Seekord olid sünnipäevalisteks Tõruke ja Birgita emme-issidega. Tehtud sai grilli ja söödetud pilgeni täis vähemalt 250 kohalikku õgardsääske. Kuna nii vanadel meestel peab kindlasti ka juba puu olema, sai üheskoos maha istutatud vanaemme kingitud ploomipuu.
 Traditsiooniliselt oli laual ka neli "torti", kaks neist natuke vedelemad kui teised.
Üks õige pidu ei saa mööduda vaikselt ja rahulikult, kui seltskonnas on üks vaba daam ja kaks potentsiaalset mehehakatist. Seekord jäi jõu osas peale küll vanem ja veel natuke suurem Tõruke, aga samas näikse poiste kaklus pisikest preilit veel üsna külmaks jätvat ja ta eelistas rahulikult oma printsi valgel hobusel unes edasi vaadata (video). 


 

No comments:

Post a Comment