Wednesday, June 25, 2014

Tantsud ja jaanid

See juuni lõpp on ikka väga tihedaks kiskunud. Kui 7. juuni oma jooksuvõistluse ja nais-, segarühma ning kõhutantsu esinemisega tundus olevat kiire, siis 21. juuni ületas igasugused senised rekordid. Praamiga Hiiumaalt Sõru jazzilt Roobaka küla kokkutulekule rahvatantsima, sealt otsejoones Pamma küla kokkutulekule naisrühma ja segarüma esinemistele. Seejärel koju riideid vahetama, et tulla pammalastele juba kõhutantsuga esinema. Pammaga kõhutantsu esinemiste tuur aga alles algas, sest ees ootasid esinemised ka Orinõmmes ja Tagaveres. Kõige parem selle kõige juures oli autosõit mööda päikselist Saaremaa põhjarannikut. Taevas tiirutasid septembrikuiselt suurejoonelised pilvehiiglased, kohati kumas vikerkaari, kõik säras ja sätendas. Nii seljas kui sisemuses. Oleks politsei vastu sattunud oleks kõvasti seletamist olnud, miks ma peaaegu paljalt ringi kiman. Mis teha, kui esinemiste vahe on just täpselt nii pikk, et vaevu kohale jõuda ja mitte vahepeal kostüüme vahetama hakata.
22. juunil loksusin tagasi Hiiumaale jazzile ja kui hing oli muusikast ja heast tantsust (kui keegi peaks kunagi kohtama kampa võrridega mehi, siis tehke neile kindlasti ettepanek tantsida) küllastunud ja suunurgad pidevast naeratamisest hakkasid juba krampi tõmbama, võtsin kursi jälle Saaremaa suunal, sest õhtul ootas järjekordne kõhutantu esinemine Mätja küla jaanitulel. Oi, kuidas ma tundsin neil päevil puudust ühest isiklikust kiirkaatrist.
23. juuniga ei läinud elu just palju rahulikumaks. Hiiumaale küll asja polnud, aga tantsu jätkus mitmeks esinemiseks. Ja otse loomulikult saatis neid kõiki laussadu.
Võidutule jagamine Leisis, vihmapiisad on mõistagi ära photoshopitud :)
Väike jaanimeeleolu tekkis aga suurest ringisiblimisest hoolimata.
 Soela jaanilõke vol 1
ja lõke vol 2
 Seal, kus kunagi elutsesid nastikud, säravad nüüd ussikeeled
 Meeleoluloojad
 ja tujutõstjad
Mõnele piisab süles istumisest
ja teisele ainult ühest blombiirist
Kuigi kodune jaanilõke ähvardas tänavu vahele jääda, leidus siiski ka üks vihmavaba hetk
 Taimedest ei saa ikka kuidagi üle
 Metsik emme ehk 50-hüpet-lihtsalt-peab-üle-hüppama ja pailaps
Metsiku lapse kasvatus alga!

No comments:

Post a Comment