Friday, January 4, 2013

Üleootuste aastavahetus

Kõige paremad asjad elus juhtuvad ikka siis, kui sa ei oska neid üldse oodata. Või siis kui ootused pole eriti kõrged. Üheks selliseks suurepäraseks sündmuseks osutus aastavahetuse pidu Laugu turismitalus. Kui ma varuplaanina kaalusin ajutist Marteniga koju naasmist, siis tegelikkuses võtsid meid vastu autentne talumaja, suurepärased saunad, isiklik kokk ja lihtsalt fantastiline seltskond, kellest me ei raatsinud hetkekski lahkuda.
 
 Päris hea, kui seltskonnas on baarmane.
Madalatest lagedest pole siinkandis juttugi, isegi voodi oli meetrikõrgune, nii et oli tükk tegemist, et selle peale ronida, rääkimata Martenist, kes oleks sealt võinud väga valusalt alla potsatada.
 
Mida veel ühelt aastavahetuselt tahta? Hoolimata mõningasest hääle puudumisest, sai saunas käia nõrkemiseni (kusjuures mitte ainult tavalises soome saunas, vaid ka suitsusaunas), lisaks jääjalutada, lumesõda pidada, süüa parimat seapraadi küüslaugu-vaarikakastmega, laulda, tantsida, imetleda Laugu ajaloo suurimat ilutulestikku ja juua nõrkemiseni Martinit.
Nähtud on küll igasugu ilutulestikke, aga mitte kunagi nii ilusat ja võimsat ja otse oma nina all. Pildil ilutulestiku nö lastetase: üksikud, aeglased ja madalad sähvakud. Ilutulestiku keskmine aste ehk naistele mõledud osa pani Marteni juba jorrama. Nö meestetaseme ehk kõrgete, võimsate ja tõeliselt muljetavaldavate paukude ajal puhkes ta aga lausa nutma.
 
Talimatka ajal selgus, kui multifunktsionaalne käru meil tegelikult on. Lisaks titekäru jäätoefunktsioonile, ilmnes sel ka kaksikutefunktsioon.
Romet esimesel ja Marten teisel korrusel

Lapspiduline, kes erinevalt osadest täiskasvanustest, pidas vastu pea poole kuueni ehk peo lõpuni. Kui oletada, et aasta esimene päev peegeldab tervet aastat, siis me vist uuel aastal väga palju magada ei saa :)

Ps! Ühel korralikul tänapäevapeol peab olema ka interaktiivne osa. See tähendab, on hetki, kus kõik nutitelefonide omanikud haaravad riburadapidi oma telefonid ja algab ääretult oluline laikimine ja sharemine :) Mittenutitelefonide omanikele pakub vaatepilt juba piisavalt meelelahutust.

Ps2! Avastasin, et meie ennustuslikud lihapallid ei olegi nii suurepärase ennustusvõimega, kui võis varasema põhjal arvata. Hoolimata sellest, et Mattisel õnnestus tõenäosusega 1:20le hankida meie 60 lihapalli seast kõik 3 küüslauguga lihapalli, mis ennustas talle briljantset tervist terveks uueks aastaks, oli ta aasta esimesel päeval kõrge palavikuga teki all ja valutas konte nagu 90-aastane.



1 comment:

  1. See on see ahnitsemine... Aga võibolla tähendas küüslauk hoopis seda, et seda läheb uuel aastal kõvasti vaja....

    Ma loodan oma lihapallienustuse spa-sessiooni siiski kätte saada.

    ReplyDelete