Thursday, January 3, 2013

Trühvlimaania

Olen hingelt maksimalist. Kui saunas käia, siis vähemalt paar tundi jutti, kui joosta, siis ikka nii, et kõik riided seljas läbimärjad ja kui on šokolaadi aeg, siis olgu ikka täielikult. Tänavuste jõulude-eelselt tabas mind tõeline trühvlitegemise maania. Lihtsalt juhtus nii, et korraga olid trühvlid igal pool - ilmus retseptilisa kõiksugu imepäraste trühvlitega, nami-namist jooksis läbi vahva trühvliretsept ja millegipärast sattusin igal sammul just trühvliretseptide otsa. Täpselt nagu mõne asjaga, millest ei tea seni midagi, kuni ükskord kuuled ja siis hakkad seda järgnevalt igal pool kuulma ja märkama.
Mulle on alati tundunud, et kommide tegu on midagi tõeliselt müstilist ja keerulist. Ettejuhtunud retseptid  tundusid Nadja Kaarna 3 ja 4-komponendiliste tortide kõrval aga üsna lihtsamad. Vaja oli vaid mõningast loomingulist, kannatlikust ja ohtralt šokolaadi. Otse loomulikult ka tsipake alkoholi, sest ega üks komm ikka enne õige ole, kui sinna pole lisatud kas sortsukest brändit või mõnda likööri. 
Truu abimees, kes on alati nõus šokolaadi maitsma.
Menüüs olid:

Valged ahvatlused ehk mascarpone-kamatäidisega valge šokolaadi trühvlid sarapuupähkliga kookose, vahvli või mandlikroketite kuues
Tumeda šokolaadi mandlised trühvlid vahvliga või kookosega peidetud sarapuupähkli või  martsipaniga
Kohvi-küpsise/kookose/šokolaadi trühvlid peidetud sarapuupähkliga või rummirosinaga
Apelsinitrühvlid vürtsika mandliga 



Kõige lihtsamad asjad ongi kõige geniaalsemad ja paremad. Meie lemmikuteks osutusid apelsinitrühvlid, millega oli tegelikult kõige vähem vaeva.
Igal juhul pole nüüd mõnda aega põhjust poest uhkeid komme osta, sest alati võib meisterdada ühe kandikutäie apelsinitrühvleid.


No comments:

Post a Comment