Thursday, January 16, 2014

Mõttetalgute aeg

Nii palju, kui viimasel kahel nädalal, pole ammu enam mõelnud. Ei möödu päevagi, kui ei peaks midagi genereerima. Lausa valus hakkab suurest mõtlemisest juba :) Kõige selle vaevalise mõtlemise taustal toimub muuhulgas mustmiljon tegevust. Abis pole mitte asjalik-peaaegu-kahene, vaid täievoliline imik. Kuigi vahepeal andis poti-koolitus juba lootust, on noor peremees seda nüüdseks taas boikoteerima asunud. Laseb hoopis mähku 4 korda päevas head ja paremat täis ja muidugi siis, kui olen jõudnud just kõik miljon kihti riideid talle selga panna ja õue saata.
Toas on aga veel hullem - esimese asjana pärast ärkamist on vaja mänguasjakast tühjaks tõsta või kui mitte muud, siis vähemalt kotitäis klotse ühtlaselt põrandale kallutada. Tuba poleks nagu ilma nendeta õige.
Hoolimata sellest, et jõulud (ja vist isegi venelaste jõulud) on juba läbi, on täielikuks hitiks kapaiku raamat, mida on VAJA KOGU AEG KOOS VAADATA. Ma üldiselt ei tüdine asjadest väga kiiresti ära, aga sellest kuramuse raamatust on mul küll viimse piirini kõrini. Me oleme ära vaadanud kõik linnukesed, jõulupärjad, uhked kuusepuud, igal leheküljel olevad kapaikud, põhjapõdrad, nukud ja kinke ootavad lapsed, ja mitte üks kord, vaid 25 korda ja mitte kokku, vaid nii iga päev. Kui aga küsida, mis on pildil, siis on enamasti vastuseks malbe naeratus. Ohjah.
Lisaks toimuvad igal (näiliselt) vabal momendil muud vahvad sündmused: köök kallatakse ühtlaselt üle sahtlist leitud zelatiiniga, sai pudistatakse laiali diivanile ja põrandale, nõutakse mandariine, aga mitte selleks, et neid süüa, vaid selleks, et nende koored õhku visata ja siis igale poole alla ja vahele pühkida. Päris söögi asemel süüakse hoopis küünalt ja kühveldatakse supilusikaga kõhtu kogu suhkrutoosi sisu. Energiat on vaja muidugi selleks, et eraldada võimalikult  oskuslikult teeküünlasisud ümbrisest, koksida omavahel kõiki jõulukuule (ka neid, mis asetsevad teine teisel pool kuusepuud) ja õpetada kassile hambapesu.
Noormees Tuulispask
Isegi seda sissekannet ei saanud lõpetada ilma, et noormees poleks midagi toredat korda saatnud: tal oli vaja ilmtingimata oma mustsõstrajoogiga suurde tuppa tulla ja see, ups, põrandavaibale kukutada.
Ma olen muidu  ingel, ainult mu käed ....
Mõnikord tuleb muidugi ette ka asjalikke momente - näiteks võib ta südame rahuga pool tundi kraanikausis nõusid ja pesu pesta. Isegi multitasking toimib - ka põrand saab seejuures üle pestud :)

No comments:

Post a Comment