Friday, March 9, 2012

Kiire areng?

Ma ei taha rääkida sellest, kui suureks Marten on juba kasvanud, kuidas ta võtab päevas keskmiselt 50-100gr juurde ning kuidas ta ilmselt juba teiseks kuuks oma sünnikaalu kahekordistub ja kui samas tempos jätkab, siis püüab ta varsti kõik vanemad tegelased kinni. Kasvus võib ta ju olla hirmkole agar, aga kas ka arengus? Kui siis väliselt, sest hetkel on tal ühtaegu kergekujuline kiilanemine ja tõeline puberteet. No tegelikult on muidugi tegemist beebide puhul täiesti tavalise nähtuse - juuste vahetusega. 
Punnilisus aga nii tavaline pole. Selles osas olen tõenäoliselt mina süüdi. Mu menüüs on arvatavasti midagi, mille suhtes ta on allergiline. Vat selle millegi teada saamise eest võiks anda aga preemia. Põhjuseks võivad olla pähklid. Või siis shokolaad. Või piim või paprika, aga miks ka mitte tomat, pasteet, mesi, leib, sai, juust, ühesõnaga mis iganes. Ja tee siis selgeks. Mattise geniaalne plaan: "sa ära korra söö neid asju" nagu eriti ei aita. Jube hale hakkab endast. Pealegi tuleb toiduasjadest loobuda vähemalt nädalaks, sest allergial on ka peiteaeg.
Samas pole sugugi välistatud, et tegelikult on allergia põhjuseks hoopiski midagi muud - kassid või koer. Eks näis. Hetkel on kõige suuremad kahtlused meel ja tomatitel.
Mis aga puutub mõnedesse oskustesse, siis nendes on isegi kerge "taandareng". Kui esimesel elunädalal tuli pisike täiesti iseseisvalt otsusele  ise oma lutti hoida (video), siis nüüdseks ei tea ta luti hoidmisest miskit. See käib esimese sekundi jooksul suure kaarega kus seda ja teist. Kogu aeg peab olema lähiraadiuses üks luti käsi, kes selle siis hoobilt kinni püüab ja tagasi paneb. Aga võibolla on see just õpitud abitus või hoopsiki arenemine -lutid on ju tittedele.
Pea tõstmisega pole ta ka väga agar (video). Aga tegelikult on ta väga tubli. Lihtsalt vann on väsitav ja olgem ausad, kes meist peale meeletut sulistamist nii väga hundiratast kipuks viskama.

Kõige tähtsam on aga mitte väsida õpetamast. Metsatöö on tal juba vähemalt teoreetiliselt selge :) Mattis pingutas, mis jaksas ja püüdis talle kõige paremaid kaselangetuse tehnikavõtteid näidata. Mina ning vanaemme ärgitasime omakorda kasutama sellist riistapuud, nagu palgihaarats. Oi see on üks ütlemata tore vidin, sest võimaldab tarida metsast välja selliseid palke, mille puhul poleks mul varem isegi mõttesse tulnud püüda neid kuhugi veeretadagi.
Järgmise sammuna on plaanis tutvustada talle puude lõhkumismasinat. 
Liiklusmärgid on ka juba selged :) Nendega läks imelihtsalt - kõik olid kenasti ühte kohta kuhjatud. 






No comments:

Post a Comment